Masse Mysing

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2010

Kanske inte PK.

Av Mats Lindestam - 12 oktober 2010 21:19

Har folk inget eget ansvar?


Idag hamnade jag, på ett överfullt tåg, mellan två personer som med råge hade passerat trivselvikt. Det var tre säten i bredd och meningen var nog att man skulle ha ett säte var. Tyvärr fanns det bara ett halvt säte kvar när jag skulle sätta mig.


Jag kom att tänka på en sak jag såg på TV och blev ordentligt "pissed off". Det finns/fanns en ombudsman för tjocka människor. Han för tjocka människors talan och värnar om deras rättigheter. Han lobbar hårt för att resten av världen skall anpassa sig till de tjocka. Killen menade på allvar att t.ex säten på flyg och tåg skulle göras bredare så att de tjocka skulle kunna sitta bekvämt. Vad händer när de tjocka blir ännu tjockare? Skall man slita ut några säte till och bredda de resterande?


För ett tag sedan var vi i Orlando (USA) och besökte en del nöjesfält. Mer än en gång såg vi "överviktiga" människor som var för tjocka för att kunna stänga säkerhetsanordningarna i åkattraktionerna. De överviktiga fick då tyvärr lomma iväg  med oförättat ärende. Var det nöjesfältet som hade ansvaret att bredda, och för all del fördjupa, åkattraktionen för att de överviktiga skulle kunna åka?


Jag förstår att det finns människor som inte kan rå för att dom är tjocka. Kanske på grund av någon sjukdom. Men 95% av de tjocka är det p.g.a egen försorg. Jag förstår också att det är bekvämt att kunna skylla på sjukdom när man inte gitter ta tag i sitt liv. Dessa människor måste ha gått upp i spinn när det för ett par år sedan hittades en "tjock-gen".


En tjock-gen!!!


Det är ju helt perfekt! Att vara tjock finns i generna, det var förutbestämt, och det går inte att göra något åt. De tjocka kan inte hållas ansvariga för sitt tillstånd.
Jävla skitsnack!


Det finns folk som på allvar menar att dom motionerar när dom:  

  • Går två trappor i stället för att ta hissen.
  • Går ut med hunden (2 ggr per dag) runt kvarterets vändzon.
  • Går 500 meter till kollektivtrafiken i stället för att ta bilen.

Sedan fattar dom inte varför dom inte går ner i vikt.


De tjocka har en rättighet som deras ombudsman borde värna om. Det är att se till att man anpassar de tjocka till sätena i flyg och tåg och inte tvärtom. Man kan utan vidare ha ett gäng "trivselkilon" och endå få plats i "sitt" säte.


Repetition är inlärningens moder:


Var finns det personliga ansvaret?!

 
 
Ingen bild

Oscar

13 oktober 2010 13:31

Jag tycker du går från klarhet till klarhet på din blog. Me like

Mats Lindestam

13 oktober 2010 14:50

Tack! Ibland får man fäkta sig ur PK-dimman, som ligger tjock över Svedala, & tell it like it is.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mats Lindestam - 16 augusti 2014 15:47

De är nästan så att det svindlar.    Att familjen Andersson/2*Lindestam skulle finna ett gemensamt intresse i att cykla och cykla MTB dessutom.   Idag bestämde vi oss för att käka en tidig fruckost och sedan ge oss ut i görnsakerna runt Saxto...

Av Mats Lindestam - 1 augusti 2014 15:27


Vår nya pärla, en Espressomaskin, direkt från kontinenten. ...

Av Mats Lindestam - 18 juli 2014 23:21


Nya örhängen och ny fotlänk. Fast den kan ni ju inte se.

Av Mats Lindestam - 27 april 2014 07:33


Det är inte mycket fond man får ut på tio kg kalvben. Men fonden är högoktanig och kommer att bidra till många goda såser i sommar. ...

Ovido - Quiz & Flashcards