Masse Mysing

Direktlänk till inlägg 30 juli 2011

Tillbaka i Scania

Av Mats Lindestam - 30 juli 2011 20:13

När Hallandsåsen tornade upp sig för oss, på väg söderut, så blev vi  hälsade av regnet igen. Trots det var det skönt att vara hemma igen.


Torsdag och fredag har vi varit på Skara-Berts hemmaplan och hans Sommarland.


På vägen upp höll vår GPS-navigator på att leda oss vilse, men efter att vi tillrättavisade "henne" så kom vi fram till slut. Som jag brukar säga, man får vad man betalar för. Använder man en Andorid-telefon och en "crackad" version av Google-Maps så får man kanske räkna med att hamna lite vilse då och då.


Vi bodde på ett jättefint hotell på Sommarland-sidan av Skara (bara ett par spottloskor ifrån faktiskt), Best Western Jula Hotell & Konferens. Hotellet var sponsrat av Jula och hade en diger samling av Zorn-konst. Jag tyckte det var lite kluvet med Jula och Zorn, men det var mycket naket och Sandra tyckte det var roligt med alla damer som visade rumpan.


Sovande Naken Modell (Dekadensen i Skara)


Skara sommarland var inte mycket att säga om. Det började lite avigt när Sandra inte ville åka några karuseller eller vänta medan jag och Anette åkte. Vi kom liksom inte riktigt in i matchen första dagen.


Andra dagen startade inte bättre den. Det började med att vi såg Lill-Babs utan smink till frukost och fortsatte med att jag tappade mitt kontokort i badlandet. Lyckligtvis så fick jag tillbaka det av en snäll människa som lämnade in det på Gästservice Centret.  Detta var dock 15 minuter efter att jag hade ringt banken och spärrat kortet. Story of my life! Ja ja, nu har i alla fall ingen annan mitt kort.


Efter det så repade sig dagen och vi hade en härlig dag på Vattenparken. Jag repade till och med mod att åka "Fritt Fall". Skall jag vara ärlig så var nog rädslan att komma hem utan att ha åkt den större än rädslan att verkligen åka den.


Sista kvällen i Skara avslutade vi med en god middag på Best Western Jula. Perfekt stekta lammrack med gräddkokta vitlöksklyftor och ett glas rött. Sandra upptäckte att det var gratis ansiktsmålning i receptionen och satte sig där, pratade med ansiktsmålerskan och blev målad både här och där.  Så vi fick en lugn kväll och kunde avnjuta dessert och kaffe med maltwhiskey i lugn och ro.


Till sist förbarmade vi oss över den stackars ansiktsmålerskan och tog med Sandra upp på rummet för ett avslutande parti Yatzy.


     

Idag har vi spenderat allt för många timmar (och pengar) på Gekås i Ullared. Jag vet inte vad som hände när jag blev övertalad att åka dit efter Skara. Sist jag var där var 1991 och nu vet jag att jag skulle följt min magkänsla att aldrig mer åka dit.

Efter tio minuter var jag färdig att dansk-skalla mig fågelvägen ut ur affären. På något vis lyckades jag att stanna kvar några timmar och även äta lunch där.

Fast nu är jag helt säker: "- Aldrig mer Gekås i Ullared!"


Visst finns det mycket billiga skit där, men det är just det som är kruxet, det är skit! Om man köper tre stycken av varje "billigt skit" man hittar och det billiga skitet håller en femtedel så länge som det "inte så billiga skitet" man annars skulle köpa så blir det "billiga skitet" inte så billigt.


Det enda som berättigar Gekås är barnkläderna. Barnen växer ur kläderna innan dom har lyckats slita ut dem och då är det billigt att handla på Gekås.

Själv skulle jag inte köpa kläder på Gekås. Om man säger att Dressman är för killar som gett upp så vet jag inte vad killar som handlar på Gekås har gjort.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mats Lindestam - 16 augusti 2014 15:47

De är nästan så att det svindlar.    Att familjen Andersson/2*Lindestam skulle finna ett gemensamt intresse i att cykla och cykla MTB dessutom.   Idag bestämde vi oss för att käka en tidig fruckost och sedan ge oss ut i görnsakerna runt Saxto...

Av Mats Lindestam - 1 augusti 2014 15:27


Vår nya pärla, en Espressomaskin, direkt från kontinenten. ...

Av Mats Lindestam - 18 juli 2014 23:21


Nya örhängen och ny fotlänk. Fast den kan ni ju inte se.

Av Mats Lindestam - 27 april 2014 07:33


Det är inte mycket fond man får ut på tio kg kalvben. Men fonden är högoktanig och kommer att bidra till många goda såser i sommar. ...

Ovido - Quiz & Flashcards