Masse Mysing

Direktlänk till inlägg 17 januari 2013

Åre (dag 5)

Av Mats Lindestam - 17 januari 2013 18:06

Pust, sitter i soffan, mätt och helt slut efter dagens strapatser. Vi tog ett gemensamt beslut att INTE åka kvällsskidåkning i kväll. 


Idag har det varit helt underbart igen, fast på ett annat sätt än igår. Det verkar vara kutym med varannandags väder här i Åre. 

Sprutsnödimman ligger tung över byn men kommer man över det molnet så var vädret perfekt. -19 grader, sol och klarblå himmel. 


 



 


Vi tog oss in till Åre By idag för att bränna lite lagg. Vi tog oss även upp på skutan för att se vad det hade att bjuda på. Skutan var på sitt bästa humör. -10 grader och ingen vind. Sandra var lite skeptisk till att åka ända upp på berget men när hon väl var där var hon väldigt nöjd.


 


 


 


 


 


 


När vi var färdiga med skidåkningen fick vi för oss att vi skulle vara lite kulturella. Därför tänkte vi att vi skulle åka och titta på ett till vattenfall. Idag bar det av till Tännforsen. Genom att förlita oss på att Google Navigator skulle ta oss till Tännforsen så höll vi inte på att komma dit alls. Den hittade helt enkelt inte dit. Vi borde ha gett upp hoppet om Google Navigator när den inte kunde hitta till Grand i Mölle. Vi är väl förlåtande av oss och tänkte väl ge Navigator "the benefit of the doubt". Det var ju vårt misstag. 


Till sist hittade vi dock dit. Då hade dock solen gått ner och temperaturen med den. -25 grader är svinkallt. Det till trots så var Tännforsen pampig.


 


 


 


 



 


 


   




Tjejen på turistcentrum tyckte att vi skulle ta på oss broddar när vi skulle gå ner till forsen. Vi tittade väldigt skeptiskt på varandra. Tyckte hon att vi såg ut som pensionärer? Dessutom hade vi ingen aning om hur vi skulle sätta på oss dem.


När vi kom tillbaka till Tännforsens turistcentrum så föll Sandra och Anette ner på knä och tackade vår herre för att vi fått låna "Broddar". 


 


 


Det var verkligen svinhalt på Tännforsens strand p.g.a vattendimman från vattenfallet. Broddar blir kanske årets julklapp, i år, hos fam Lindestam/Andersson? Inte snyggt men praktiskt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mats Lindestam - 16 augusti 2014 15:47

De är nästan så att det svindlar.    Att familjen Andersson/2*Lindestam skulle finna ett gemensamt intresse i att cykla och cykla MTB dessutom.   Idag bestämde vi oss för att käka en tidig fruckost och sedan ge oss ut i görnsakerna runt Saxto...

Av Mats Lindestam - 1 augusti 2014 15:27


Vår nya pärla, en Espressomaskin, direkt från kontinenten. ...

Av Mats Lindestam - 18 juli 2014 23:21


Nya örhängen och ny fotlänk. Fast den kan ni ju inte se.

Av Mats Lindestam - 27 april 2014 07:33


Det är inte mycket fond man får ut på tio kg kalvben. Men fonden är högoktanig och kommer att bidra till många goda såser i sommar. ...

Ovido - Quiz & Flashcards