Masse Mysing

Direktlänk till inlägg 20 november 2010

Kanske inte PK (forts.)

Av Mats Lindestam - 20 november 2010 09:37

Såg ett mycket bra program om bantning på SVT Play "10 saker du bör veta om bantning". Det var som en bekräftelse på min spaning "Kanske inte PK".


Gör man inte av med mer kalorier/joules än vad man stoppar i sig så går det åt pipsvängen.


Thats the matter of the fact, full stop!


I dokumentären visades en tjej (Debbie) som var hyggligt kraftig. Man undrade varför tjejen inte kunde bli smal, fast hon åt nyttigt? Åt nyttigt gjorde hon. Tjejen menade dock att hon hade "trög ämnesomsättning". Hon gick med på att vara med i en undersökning för att ta reda på varför hon inte gick ner. 


Man preppad någon sorts vatten, med isotoper, så att man kunde spåra kalorier i frukten av 1:an. Därefter stenkollade man tjejen i nio dagar. Dom första dagarna fick hon föra videomatdagbok och sedan fick matdagbok med hjälp av papper och penna. Man menade att man var mer noggrann när man förde dagbok med papper och penna. 


Efter nio dagar utvärderade man resultatet. Det visade sig att med videomatdagboken så missade tjejen att ta med 60 % av det  hon hade ätit. Med papper och penna varianten av matdagboken så missade hon att ta med 43 % av det hon hade ätit.


Alltså, det finns ingen "trög ämnesomsättning". Det finns säker inga andra ursäkter att ta till i heller. Pesonlig ansvar är det som gäller! Ta med det på din agenda Herr tjockombudsmannen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mats Lindestam - 16 augusti 2014 15:47

De är nästan så att det svindlar.    Att familjen Andersson/2*Lindestam skulle finna ett gemensamt intresse i att cykla och cykla MTB dessutom.   Idag bestämde vi oss för att käka en tidig fruckost och sedan ge oss ut i görnsakerna runt Saxto...

Av Mats Lindestam - 1 augusti 2014 15:27


Vår nya pärla, en Espressomaskin, direkt från kontinenten. ...

Av Mats Lindestam - 18 juli 2014 23:21


Nya örhängen och ny fotlänk. Fast den kan ni ju inte se.

Av Mats Lindestam - 27 april 2014 07:33


Det är inte mycket fond man får ut på tio kg kalvben. Men fonden är högoktanig och kommer att bidra till många goda såser i sommar. ...

Ovido - Quiz & Flashcards