Masse Mysing

Direktlänk till inlägg 5 december 2010

Kommunens centralort

Av Mats Lindestam - 5 december 2010 17:18

Idag var vi på Bowlingkalas i Svalöv. Ja, mest Sandra förstås! 


Det snöade som bara den och därför åkte både jag och Anette med till kalaset. Jag behövde ju någon som puttade om vi körde fast. Dessutom tyckte vi inte att det var lönt att köra hem för att sedan köra tillbaka för ynka två timmar. Två timmar skall man väl kunna slå ihäl i kommunens centralort?


Det visade sig att det var lättare sagt än gjort. När man var tretton år och började på högstadiet, så var att komma till Svalöv nästan som att komma till en storstad. Det fanns ett riktigt centrum med en massa affärer som man kunde driva runt i. Så är det inte mer kan man väl konstatera. Svalöv är numera kommunens blintarm alt. tolvfingertarm om man så vill. Man kan ju knappt komma dit och nästan ännu mindre ta sig där ifrån.


Först så tänkte vi att på Gunnarssons ICA kan man väl roa sig och shoppa någon timme eller så men ack vad vi bedrog oss. Efter tjugo minuter var vi så uttråkade att vi var tvungna att gå. Gunnarssons är inte vad det har varit. Jag vet faktiskt inte om det någonsin har varit vad det har varit. 

En sak tar jag med mig i alla fall. Gunnarssons i Svalöv är det enda stället som jag vet som säljer "Instant Vodka" fyll på med vatten och du är "good to go".



Tyvärr blev inget bättre när vi hade kommit ut. Det enda caféet värt namnet hade stängt och alla andra goa affärer hade förvandlats till pizzerior. Fem pizzerior räknade vi till bara i "centrala" Svalöv. Hur lyckas dom överleva när allt annat lägger ner. Det är en gåta jag skulle vilja har svar på. För mig är det en gåta svårare att lösa än "perpetuum mobile".


Till sist lyckades vi hitta det enda stället som var öppet, serverade kaffe och inte var en pizzeria. Pressbyrån vid "bussatorget". Där fanns det latte och lussekatt, vilket gjorde Anette glad och svart kaffe och kanelsnäcka, vilket gjorde gjorde mig glad. 


Den Pressbyrån var precis allt. Den var en DVD-uthyrningsbutik. Det stod två Mac:ar vid ett bord vilket gjorde den till ett internetcafé. Den var även ett reguljärt café för i en liten myshörna stod ett litet bord. Där kunde vi sitta och inmundiga vår fika. Den hörnan tjänade också som spelhörna för den som ville det. Fast nu ville vi att det skulle vara en myshörna och då fick den vara det.

  


Det visade sig att just idag verkade vara en speciell dag i Svalöv. Någons genitalier fyllde visst jämnt.



Jag undrar hur gammal killen blev om nu hans "Peter-Nicklas" blev 40 år?

Kan man förutsätta att killen blev lika gammal eller det kan man inte?


NB: Instant Vodka var inte det enda behändiga vi hittade på Gunnarssons. Dom hade även sjukt praktiska kondomer men tillhörande vibratorring. För den slöe! Om nu Herr Gunnarsson tröttnar på att vara ICA så skulle han lätt kunna ta upp kampen med Kell & Co eller Teknikmagasinet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mats Lindestam - 16 augusti 2014 15:47

De är nästan så att det svindlar.    Att familjen Andersson/2*Lindestam skulle finna ett gemensamt intresse i att cykla och cykla MTB dessutom.   Idag bestämde vi oss för att käka en tidig fruckost och sedan ge oss ut i görnsakerna runt Saxto...

Av Mats Lindestam - 1 augusti 2014 15:27


Vår nya pärla, en Espressomaskin, direkt från kontinenten. ...

Av Mats Lindestam - 18 juli 2014 23:21


Nya örhängen och ny fotlänk. Fast den kan ni ju inte se.

Av Mats Lindestam - 27 april 2014 07:33


Det är inte mycket fond man får ut på tio kg kalvben. Men fonden är högoktanig och kommer att bidra till många goda såser i sommar. ...

Ovido - Quiz & Flashcards