Masse Mysing

Alla inlägg under augusti 2012

Av Mats Lindestam - 4 augusti 2012 16:48

... på Taverna Flottaren i Vansbro. Det är trist att Vansbro ligger där det ligger. Hur och på vilken tid man kör mellan södra och norra Sverige så behöver man tanka, pinka eller äta i Vansbro.

Taverna Flottaren är det bästa Vansbro har att erbjuda, men tyvärr också det sämsta.

Av Mats Lindestam - 4 augusti 2012 16:30

Dagen mission var att åka och titta på Sveriges högsta vattenfall Njupeskär, som ligger i fulufjällets nationalpark.


Dagen lektion var att aldrig lita blint på din GPS. Vi pluttade in Njupeskär i GPS:en och började köra. Allt eftersom vi körde så blev vägarna bara mindre och mindre och bebyggelsen glesare och glesare. Till sist måste vi ha varit inne i nationalparken och kört. Vägarna var fyllda med hål och var endast ämnade för skogsmaskiner och inte en Grön V70.


   


Det fanns varken vägskyltar eller mobiltäckning och vi hade inte berättat för någon att vi hade åkte eller var vi var på väg. Regnade gjorde det också som attans. Jag var faktiskt riktigt orolig att vi skulle köra fast eller råka ut för något haveri. Om vi hade tappat GPS:en så hade vi kört runt där ännu. 


Till sist hittade vi dock en vägskylt som tyvärr ledde rakt in i mörkret.


 


Vi fortsatte att köra och köra på de taskiga vägarna. Till sist kom vi fram till något och just då kvittade det att det bara var Mörkret.


 


Vägarna blev farbara efter det och vi kom fram till fulufjällets nationalpark.


 


För att komma till Njupeskär fick man gå två kilometer i väldigt fin natur. Vi hade tur att det regnade för det gjorde att det var färre mygg plus att vi kunde ha regnkläder på oss över hela kroppen och slapp dom små asen.


             


Väl framme tyckte till och med Sandra att det var värt promenaden.


   



På vägen tillbaka hittade vi Naturum, en trästuga där det fanns information om nationalparken och dess flora och fauna. Det fanns också en toalett som var mycket användbar för att lufta ut svetten på ryggen och för att tömma blåsan.


Barnen kunde färglägga fjärilar i olika storlekar om de ville.


 


Sedan kunde barnens föräldrar få tejpa upp fjärilarna så högt upp det bara gick.


 


Om barnen var sugna så kunde dom också få delta i en "gissa bajset" tävling. 


 


Vad är det med djurs bajs som är så tilltalande? Jag måste påminna mig att fråga någon Tysk om det när jag springer på en.








Av Mats Lindestam - 3 augusti 2012 10:31

I Dalarna gör man sakerna ordentligt. Ingen fjollig "Hair Studio" här inte.

Av Mats Lindestam - 3 augusti 2012 10:15

På sightseeing i Sälen.

Av Mats Lindestam - 3 augusti 2012 10:13

I Sälen är även "Gallerian" en röd stuga.

Av Mats Lindestam - 1 augusti 2012 18:22

Klockan är 18:00 och efter att ha brottats med vår dotter i en och en halv timmer är jag och Anette nu gisslan i vår lägenhet i Lindvallen. 


Eftersom vi är dåliga föräldrar och tvingade henne att dricka upp sin Fanta och äta upp sin hamburgare, på restaurangen, innan hon fick glass så var vi idioter. När vi inte ville köpa godis och grejer till henne så var vi dumma i huvudet. Så det blev inlåsing på rummet på hotellet.


Nu sitter vi, dumma föräldrar, utan öl och tittar på OS.


   


Resan upp gick bra, även för Sandra, och jag börjar misstänka att det vart tack vare att jag hade laddat ner SVT-plays kompletta barnprogramutbud så att Sandra kunne titta på det på Laptop:en.


Jag lyckades persa i minimal bensinförbrukning.


 


Den enda incidenten var när vi skulle tanka på ett ställe och vi sprang på en tysk, en norrman och en tredje bilist som om jag gissar den tredje bör ha varit Bellman. Det var sex nävar i samma röv och inget hände. Jag är inte helt säker på att de visste var bensinen skulle in. De fick ut varandras kvitton och visste knappt vilken bil som var deras när rätt kvitto hade hittat rätt ägare. 


 


Om jag inte hade gått ut och fått jagat bort normannen så hade vi stått där ännu.


Lägenheten vi fick var jättefin men allt överglänstes dock av det faktum att det ingick en Playstation 3 i varje lägenhet. Det uppskattas. Synd bara att man inte visste så att man kunde tagit med sig lite goa spel. 


 


Nu när man ändå har husarrest.


 


En liten roadmovie



 
 








Ovido - Quiz & Flashcards