Masse Mysing

Alla inlägg under november 2010

Av Mats Lindestam - 19 november 2010 06:01

"Kör i vind..." & "...smida medan järnet är varmt" heter det ju. Det gjorde denna morgonen. Inget kunde stoppa den.


Någon hade tagit min cykel från garaget och ställt den nere på stationen. Detta utan att meddela mig. Så nu fick jag springa ner till stationen på ordinarie "cykeltid". Då är det tight skall jag be att få berätta.


Jag tappade dessutom min telefon på vägen och fick stanna och plocka upp den. Då var jag glad att jag hade kommit ihåg att köpa skyddsplast till skärmen och dessutom kommit ihåg att sätta på den.


Väl nere på stationen så var tåget i vanlig ordning sju minuter för sent. Så det visade sig att jag hade kunnat moonwalk:a ner, till stationen, i maklig takt och endå ha ett par minuter till godo.


Just då kom jag att tänka på den nya appen jag hade laddat ner till telefonen, "Train info Sweden" från Clay Cuckoo Software.

Jag hörde av någon att Clay Cuckoo var en kille från Höganäs. Hur vet han och även hans app att tåget skulle vara sju minuter försent när Skånetrafiken och dess app inte hade en aning?


Hädanefter skall jag ta för vana att alltid konsultera Clay Cuckoo innan jag ger mig av. He knows!

Av Mats Lindestam - 19 november 2010 05:07

Är man som när, man vaknar 45 minuter innan klockan skall ringa. Pigg som en Nötskricka! 

Sedan ligger man och singla en mental slant om, huruvida man skall gå upp direkt eller vänta tills klockan ringer. Därefter somnar man igen fem minuter innan klockan skall ringa och när den väl ringer är det som om man inte har sovit alls... På hundra år!


Dessutom blev jag tvingad att äta vaniljyoghurt till K-specialflingorna. Någon okänslig jäkel hade tagit sista blåbärsfilen.


Vilken demonregissör har regisserat denna skräckmorgon? Hur skall resten av dagen se ut? Det slutar väl med att man själv får betala bjudlunchen jag skall på idag!


Vaya con Dios!

Av Mats Lindestam - 18 november 2010 19:50

Jag kom tillbaka till min gamla avdelning idag. Jag har varit utlånad till en annan i några månader (Till saken hör att mitt konsultkontrakt går ut om två veckor).


Jag träffade min "gamla" chef det första jag gjorde när jag kom in på jobb i morse (Till den saken hör att han är snäll och trevlig på alla sätt). Chefe hälsade mig välkommen tillbaka och lade till, lite i förbifarten, att jag gärna fick tillhöra avdelningen jag precis kom ifrån tills mitt kontrakt gick ut eller om jag hade ett nytt kontrakt på gång så var jag entledigad från mitt nuvarande med omedelbar verkan.


Det behövdes inget läsande mellan några rader för att inse att jag inte gjorde några underverk för hans budget och att min kapacitet inte skulle utnyttjas till fullo, kanske inte alls faktiskt, dom dagarna jag har kvar.  


Utsikterna verkar gynnsamma för att lägga fram ett förslag om att bara debitera 80-% mot att jag jobbar hemifrån resten av tiden.

Av Mats Lindestam - 15 november 2010 09:00

Jag blir ordentligt upprörd när jag hör folk diskuterar dokusåpor och rasar över hur det går till dessa serier.

Det är bortskämda ungar på SVT andra bortskämda idioter på något hotell i paradiset och ett tredje gäng idioter som kämpar så hårt så hårt för att bli idoler till barn under 12 och damer i mental medelålder.
Det är vad som händer dessa människor som engagerar och upprör folk! Det är detta som det talas om i fikarum & på bussar.

Hur är detta viktigt?

Det är ett gäng människor från begåvningsreserven som får chansen till sina 15 minuter om dom bara lovar att sänka sin lägstanivå.

Hur kan det uppröra mer än:

* Global uppvärmning
* Skövling av regnskog
* Barnmisshandel
* Krig i största allmänhet
* Korruption
* Maktmissbruk
* Överpriser på läkemedel
* osv, osv...

Har folk så patetiska liv så att dom måste bli serverade dokusåpaskit för att överhuvudtaget kunna stå ut med sig själva och få något slags eget värde?

Snälla söta ni! Vi måste lyfta blicken och vända dokusåporna ryggen för att kunna få bort det från TV och tidningar.

Av Mats Lindestam - 13 november 2010 10:50


Det finns få saker som jag går igång på som att förena "Nytta med Nöje".
Eftersom jag glömde att hämta Sandra på fritids igår och jag tänkte att jag skulle ut och springa en runda på lördagsmorgonen så tänkte jag, varför inte förena nytta med nöje. Jag springer till Billeberga och hämtar henne. Här står hon, nyhämtad, på vår farstukvist.
Nä, så var det inte. 
Idag skall vi ha familjegåsamiddag och när jag förberedde maten igår så lyckades jag stoppa alla katrinplommonen i gåsen. Alltså hade jag inga katrinplommon kvar till såsen. Katrinplommon är, som alla vet essentiellt i en gåsasås. Det tar udden av den allra fetaste smaken. Jag behövde katrinplommon och så ville jag ut och springa en rund. Alltså kom jag på den lysande iden att springa till ICA Nära i Asmundtorp och handla sviskon. Nytta med Nöje! Här är dom, nyhämtade, på vår farstukvist.
Epilog:
Nyttan var obestridlig men nöjet vara bara till det var en kilometer kvar till Tågarp. Då vägrad högerknät och ryggen att lira boll längre. Jag fick helt enkelt gå sista biten. Kass!
Sensmoral:
Senmoralen är att man ska se till att vara mjuk och utstretchad när man ger sig ut och springer. Det duger inte att vara styv som en brudgummspitt. Ta lärdom av en idiots misstag. Jag hoppas innerligt att jag inte sabbat något utan att det går över med lite vila.

Det finns få saker som jag går igång på som att förena "Nytta med Nöje".


Eftersom jag glömde att hämta Sandra på fritids igår och jag tänkte att jag skulle ut och springa en runda på lördagsmorgonen så tänkte jag, varför inte förena nytta med nöje. Jag springer till Billeberga och hämtar henne idag i stället. Här står hon, nyhämtad, på vår farstukvist.



Nä, så var det inte. 


Idag skall vi ha familjegåsamiddag och när jag förberedde maten igår så lyckades jag stoppa alla katrinplommonen i gåsen. Alltså hade jag inga katrinplommon kvar till såsen. Katrinplommon är, som alla vet, essentiellt i en gåsasås. Det tar udden av den allra fetaste smaken. Jag behövde katrinplommon och så ville jag ut och springa en runda. Alltså kom jag på den lysande iden att springa till ICA Nära i Asmundtorp och handla sviskon. Nytta med Nöje! Här är dom, nyhämtade, på vår farstukvist.



Epilog:

Nyttan var obestridlig men nöjet varade bara tills det var en kilometer kvar till Tågarp. Då vägrad högerknät och ryggen att lira boll längre. Jag fick helt enkelt gå sista biten. Kass!


Sensmoral:

Senmoralen är att man ska se till att vara mjuk och utstretchad när man ger sig ut och springer. Det duger inte att vara styv som en brudgummspitt. Ta lärdom av en idiots misstag. Jag hoppas innerligt att jag inte sabbat något utan att det går över med lite vila.


Av Mats Lindestam - 12 november 2010 15:58

Jävulberg, vad det började regna när jag var påväg hem från jobbet! Lyckligtvis hann jag in i busskuren på Höjdpunkten, i Lund, innan monsunen började. Jag tittade ut på folk som gick förbi och kämpar med sina paraplyn och beundrar deras enträgenhet.


Jag vet förresten inte om jag beundrar dom precis. Jag kanske mer har väldigt lite sympati med dem.

Jag förstår verkligen syftet med paraply och tycker nog att det är en förträfflig pryl men jag har gett upp. Jag har inte sett, inte heller hört talas om ett skyfall i Skåne där det inte blåser minst 15 sekundmeter. Detta renderar ett paraply helt värdelöst och väldigt utochin. Då funkar det minst som skydd och mest som regntunna.


Hann med en sväng in om affären och systemet på vägen till tåget. Så nu har jag laddat upp med rödvin, apelsiner och kryddor till glüwein. Jag köpte också sötmandel och röd och vit glögg. Till sist införskaffade jag vispgrädde och en hyfsad irländsk whiskey. Så nu är jag redo för vilken fredagkväll det än månde bliva: Glüwein-, Glögg- eller Irish Coffee kväll.


Snälla söta Redhawks, blessa mig med en seger i kväll!


Till sist vill jag säga tack till Sveriges enda hockeykanal "Viasat Hockey" (allt enl. dom själva) för att dom inte visar MIF i kväll. Inte någon annan kväll i heller faktiskt. Viasat Hockeys storsatsning på Hockey Allsvenskan har mynnat ut i förbannat mycket rysk hockey från KHL. Undrar vem det blir i kväll, Moskva Traktors vs. Novosibirsk Jordfräsers?

Av Mats Lindestam - 10 november 2010 07:08

Är det jag eller Metro som är helt off?


När man nämner fars dag och vill göra sig lustig så brukar man dra fram att man skall ge en en slips i present. Något mer fel kan inte jag tänka mig.


Jag jobbar som ingenjör och jag kan tänka mig att en slips till pappa funkade fint 1950 när skjorta och slips var den gängse arbetsklädseln.

Nu för tiden kan man knappt få på en ingenjör ett par hela och rena jeans.

Annars är det inte många tillfällen man har slips nuförtiden.


Metro menar dock att slips till pappa har funkat fint ända fram tills i år. I år ser dock Metro ett trendbrott. "Den klassiska presenten, en nu slips, är inte längre lika hett."

Allvar Metro jag är 40+ och jag har aldrig känt att en slips har varit en "het" present.


Metros modeexpert tycker iofs att en slips är en tråkig present men tillägger att om nu pappa till äventyrs endå önskar sig en slips (kan inte riktigt se det hända) så skall man köpa "en yngre lite roligare virkad slips med rektangulär form".


Virkad slips????


Om man nu följer detta råd så måste den naturliga följden vara att pappa får en pipa och en manchesterkavaj med skinnlappar på armbågarna i julklapp och sadlar om till högstadielärare i NO-ämnena.

Av Mats Lindestam - 9 november 2010 07:58

När jag väntade på bussen i morse så läste jag SEBs reklam. Har dom inte missat hela poängen?



Det finns folk som lever i det förgångna och tycker att allt var bättre förr. Det finns folk som väntar på framtiden och skall göra allting sen när alla förutsättningar är bättre. Jag tvivlar på att de lever alls.


Det idealiska borde vara att leva nuet. Ta lärdom av det förflutna men gräv inte ner dig i det. Det var inte bättre förr! Gå inte och vänta på framtiden. Du kommer aldrig att komma i fatt den. Lev här & nu! Allt det rymms i meningen:


Vår bästa tid är nu! 


"Vår bästa tid är nu! ...Och sen." Vadå "Och sen."! Skulle vi leva i nuet eller i framtiden? D.v.s inte alls. Bestäm er!


Vår bästa tid är nu! ... Basta!

Ovido - Quiz & Flashcards